Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø

Ny udgivelse om Udbryderkongen Carl August Lorentzens fantastiske livI september 2015 udgav jeg min første bog, biografien om min grandonkel, Carl August Lorentzen, der var min farmors lillebror. Jeg var, som barn, stort set uvidende om Carl Augusts eksistens og meriter. I 1987 udsendte DR en dramadokumentar om ham, som løftede lidt af sløret. 

Endelig, i 2008, kort tid efter min fars død, valgte jeg at sætte mig ind i Carl Augusts historie. Jeg besøgte Landsarkivet på Nørrebro og fik lov til at gennemse og fotografere et hav af dokumenter, der blev grundlaget for en udgivelse om Carl August. En sand beretning om et usædvanligt menneske, en kriminel udbryderkonge, men også en habil kunsthåndværker, der både tegnede, malede og snittede i træ. Se eksempler på hans kunst her.

I maj 2016 udgav jeg novellesamlingen Manden bag Spejlet og andre dødelige historier. 13 skæbnefortællinger, der tager læseren på en rejse fra før og til nu og til det, der venter i en ukendt fremtid. Bogen er et kaleidoskop af sære, sjove og skæve historier om livet, døden og alt det midt imellem. Novellesamlingen er skrevet med glimt i øjet, men berører alligvel det dybe, det kærlige, det angstvækkende, det tragiske og gyset, der springer frem som en trold gennem et spejl. Hvis man har brug for at smile og glemme alvoren for en stund, er bogen et udmærket middel.

Dagen efter min 60-års dag gik det for alvor op for mig, at jeg var blevet overvægtig. Alt for meget mave og alskens fysiske symptomer, der pegede i retning af livsstilssygdomme. Alt var ikke tabt endnu, så jeg startede langsomt op på en slankekur, der blandt andet involverede kostændringer. Da jeg kort tid efter, på Tinder, mødte en kvinde, der boede 10.000 km væk, og gik seriøst op i motion og sund levevis, måtte jeg tage mig endnu mere sammen. 

Da vi snart efter blev kæreste og derefter gift, blev jeg for alvor udsat for slankekure og motionsændringer, der endte med at give mig et vægttab på omkring 18 kilo. Pist væk var smerter i knæ, i led, og blodtrykket faldt, så jeg ikke mere behøvede at tage blodtryksænkende medicin. Et sundere liv var blevet en realitet og sluttelig skrev jeg en bog om hele min rejse fra overvægtig til slank og sund. Bogen er illustreret af Mads Byskov

Europa og den grænseløse kærlighed er historien om et pars vej gennem et bureaukratisk helvede og to år i eksil, for at kunne være sammen på dansk jord. Bogen er en biografi, og er skrevet uden bitterhed eller vrede, men tværtimod med et smil på læben. Grænserne om Europa er blevet skarpere og det er blevet sværere for dansk/udenlandske par, især, hvis den ene part kommer fra et land udenfor Europa, at få lov til at bo sammen. Det kræver ihvertfald en her del anstrengelser. Bogen tager læseren med på en spændende rejse, fra den spæde kærlighed til et etableret samliv på trods af store og nogle gange urimelige forhindringer.