Udbryderkongen Carl August Lorentzen

9788793162280

Udbryderkongen Carl August Lorentzen levede et ganske usædvanligt liv, næsten fra start til slut.

Som barn kom han på børnehjem på grund af familiens opløsning. Carl Augusts mor, Caroline Augusta Lorentzen, lod sig skille fra sin mand, Niels Jørgen Carl Lorentzen, hvilket medførte at parrets fire børn blev spredt for alle vinde. Det første års tid var Carl August med sin far, som desværre drak for meget. I 1905 kom Carl August på børnehjem, hvilket kan have været kimen til hans senere liv som indbrudstyv og udbryderkonge.

Sent i livet fandt jeg ud af, at Carl August Lorentzens storesøster var min farmor, hermed var Carl August altså min grandonkel. Det inspirerede mig til at skrive bogen, “Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø”.

Det er en spændende fortælling om en ganske usædvanlig mand, der ikke kun var kriminel, han var også en habil kunstner og i bogen er der afbilledet en hel del af hans kunstværker. Ikke kun tegninger og malerier, men også snittede objekter og ovenikøbet dukker.

Akvarel af Carl August Lorentzen - udbryderkongen

Jeg har siden 2015 turneret med mit spændende foredrag om Carl August og man skal være velkommen til at skrive og høre nærmere. Mail: janskaarup100(at)gmail.com